MENIU

Scene halucinante în Turcia înainte de turul decisiv pentru alegerea președintelui - Incredibil cum a fost surprins Erdogan

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei

Scene halucinante cu președintele Erdogan înainte de turul decisiv de duminică. Pe 28 mai, turcii vor alege dacă îl preferă tot pe actualul președinte pe care îl au de 20 de ani sau vor alege schimbarea.

 

Președintele Recep Tayyip Erdogan a fost surprins într-o ipostază halucinantă, exact în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

În timpul unui interviu pentru televiziunea A HBR, Erdogan a fost surprins în timp ce i se închideau ochii de somn. În timp ce moderatoarea îi adresa întrebarea..., președintele Turciei a adormit.

Erdogan s-a confruntat întreaga campanie cu probleme de sănătate. Înaintea primului tur, președintele Turciei a avut mari probleme cu stomacul și a fost nevoit să-și întrerupă campania timp de 4 zile.

Imaginile difuzate apar cu câteva ore înainte de turul decisiv al alegerilro prezidențiale din Turcia. Duminică, 28 mai, turcii aleg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale între actualul preşedinte Recep Tayyip Erdogan şi contracandidatul său Kemal Kilicdaroglu. 

Turcii vor alege un preşedinte pentru un mandat de cinci ani. Președintele Turciei stabileşte politica privind economia, securitatea, afacerile interne şi internaţionale

În primul tur de scrutin din 14 mai, Recep Tayyip Erdogan a obţinut 49,5% din voturi, fiind la mică distanţă de majoritatea necesară pentru a evita un al doilea tur de scrutin, într-un vot văzut ca un referendum asupra regimului său autocratic.

Kemal Kilicdaroglu, candidatul unei alianţe de opoziţie formate din şase partide, a obținut 44,9% din voturi.

Iar candidatul naţionalist Sinan Ogan s-a clasat pe locul al treilea, cu 5,2% susţinere, şi a fost eliminat.

Rezultatul a contrazis prognozele sondajelor, care îl dădeau pe Kilicdaroglu în frunte.