MENIU

Scandalul spionajului se extinde. Ce ţară europeană a spionat Germania, la rândul său

<p>Bundestag (Camera inferioară a parlamentului german)</p>

Scandalul înregistrărilor ilegale din Germania se extinde: potrivit relatărilor din presă, Serviciul Federal de Informații Externe (BND) l-ar fi interceptat și pe Laurent Fabius, șeful diplomației franceze.

Parlamentul german cere acum cancelariei și BND-ului informații suplimentare despre spionarea țărilor aliate.

"Nu există practici de acest tip între aliați". Așa au declarat și președintele, și premierul Franței, după ce au aflat că serviciile secrete germane au spionat țara vecină la nivel înalt. Acum, Parisul cere socoteală. Vrea explicații despre cum s-a ajuns să fie pus un ministru sub urmărire secretă.

Radio Berlin dezvăluie că au fost spionați și diplomați germani cu funcții de răspundere la Uniunea Europeană. Persoane care beneficiază de imunitate și nu pot fi urmărite decât cu autorizații speciale.

BnD-ul nu s-a oprit aici: a spionat și instituții-de exemplu Tribunalul Internațional de la Haga, UNICEF, Organizația Mondială a a Sănătății sau FBI-ul. Bundestagul are o comisie specială care să analizeze aceste activități ilegale.

Comisia trebuia să prezinte un raport preliminar vineri. După noile dezvăluiri, președintele Comisiei a spus că deputații mai au nevoie de câteva săptămâni. Vor să studieze și alte dosare pe care le vor solicita cancelariei și serviciului secret.

Sursa: ştiri.tvr.ro.

Mai multe articole despre:
spionaj Bundestag scandal spionaj