MENIU

Şapte persoane, ucise în timpul unei operaţiuni a poliţiei după un atac asupra unei închisori. Un cunoscut șef de bandă a evadat

Atac armat Mexic/ Captură Twitter

Şapte persoane au fost ucise, luni, într-o localitate din nordul Mexicului, într-o operaţiune a poliţiei menite să-i găsească pe deţinuţii evadaţi cu o zi înainte în timpul unui atac împotriva unei închisori soldat cu cel puțin 19 morţi, au anunţat autorităţile mexicane.

Persoane înarmate au atacat, duminică dimineaţa, centrul de detenţie din acest oraş situat la frontiera cu SUA, omorând 19 oameni. Atacul a permis deţinuţilor, printre care și un cunoscut şef de bandă, să evadeze, informează marţi AFP preluat de Agerpres.

Zece gardieni, şapte deţinuţi şi doi atacatori au murit în atacul atribuit unor traficanţi de droguri. În plus de asta, 14 deţinuţi şi un gardian au fost răniţi şi cinci atacatori au fost capturaţi, a anunțat ministerul mexican al Apărării, Luis Cresencio Sandoval.

Mai devreme în timpul zilei de luni, guvernul federal a anunţat că 19 persoane au murit în timpul atacului din închisoare, printre care 10 gardieni, şapte deţinuţi şi doi atacatori, şi că 25 de persoane au evadat.



Printre evadaţi figurează un şef de bandă aliat cartelului lui Juarez aflat în război împotriva cartelului Sinaloa, condus altădată de Joaquin "El Chapo" Guzman, condamnat la închisoare pe viaţă în SUA.

Ernesto Alfredo Pinon este "şeful grupării criminale cunoscute sub numele de 'El Neto'", a precizat Rosa Icela Rodriguez, secretar de stat pentru Securitate.

Pinon se afla în spatele gratiilor din 2009, condamnat la peste 200 de ani de închisoare pentru răpire şi omucidere, potrivit Parchetului statului Chihuahua (nord).

Bărbaţi înarmaţi mai încercaseră să-l elibereze în timpul transferului său după arestare. El fusese atunci rănit în atac.

Ciudad Juarez, unde s-a produs atacul, este un punct strategic în traficul de droguri spre SUA, mai arată sursa citată.


Mai multe articole despre:
morti mexic inchisoare atac politie