MENIU

Săptămână de foc. Dezastrul BREXIT intră în linie dreaptă: incertitudine la Londra și în UE

Cu o săptămână înainte de votul din parlament pentru acordul Brexit, premierul Theresa May nu pare să aibă sprijinul partidului pe care îl conduce și cu atât mai puțin pe cel al majorității parlamentare. În plus, sondajele arată că britanici își doresc tot mai mult să rămână în UE.

Votul din Parlamentul britanic privind acordul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, negociat de premierul Theresa May, se va desfăşura pe data de 15 ianuarie, informează postul BBC News, citând surse guvernamentale, relatează Mediafax.

Votul privind acordul de Brexit negociat de Theresa May era programat iniţial să aibă loc în decembrie, însă a fost amânată pentru săptămâna 14-18 ianuarie.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie, însă premierul britanic Theresa May întâmpină probleme în a convinge Parlamentul de la Londra să aprobe acordul de Brexit negociat de Guvernul britanic.

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat recent că Marea Britanie se va afla pe un „teritoriu necunoscut” dacă Parlamentul britanic va respinge Acordul de Brexit negociat de Guvernul de la Londra.

O problemă pentru susținătorii Brexit-ului ar fi aceea că opinia publică se poziționează tot mai clar în favoarea rămânerii în UE.

Un sondaj de opinie realizat recent de firma YouGov arată că 46% din britanici ar vota ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, faţă de 39% care ar vota pentru ieşire, iar 41% din respondenţi ar fi pentru organizarea unui nou referendum, în timp ce 36% sunt contra, informează postul CNBC.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie theresa may Brexit