MENIU

Rușii tipăresc ziare despre capitularea Ucrainei. Care este ținta Kremlinului

Foto arhivă Profimedia

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a început să publice ziare false pentru prizonierii de război ucraineni despre înfrângerea Forțelor Armate și capitularea Ucrainei.

Rușii tipăresc ziare despre capitularea Ucrainei. Publicațiile conțin informații false despre capturarea completă a Ucrainei, ele fiind concepute în primul rând pentru a-i manipula pe apărătorii ucraineni care au fost capturați de ruși. 

„Au fost publicate ziare false despre înfrângerea Forțelor Armate și capitularea Ucrainei pentru militarii ucraineni aflați în captivitate în Rusia”, se arată în comunicatul Centrul pentru Combaterea Dezinformarii din cadrul Consiliului National de Securitate si Aparare al Ucrainei.

Ucrainenii spun că serviciul de informații rus, FSB, imită presa populară ucraineană și occidentală, ziarele fiind destinate prizonierilor din centrul de arest preventiv Rostov-pe-Don.

Potrivit fondatorului resursei de internet Gulagu.net Vladimir Osechkin, o astfel de tehnologie de manipulare este folosită de serviciile rusești precum FSB și Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia, pentru ca deținuții să semneze mărturii, să se convingă pe ei înșiși și pe persoanele terțe”.

Pe 9 iunie, Biroul de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei a avertizat că inamicul încearcă să semene panica în rândul populației orașelor ucrainene și a transmis mesaje despre un posibil atac al trupelor ruse în regiunea Kiev.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident