MENIU

Rușii au minat străzile din Harkov. Acestea sunt împrăștiate în curțile clădirilor rezidențiale (foto)

Harkov, un oraș aproape pus la pământ de ruși. Foto/Profimedia

Noaptea trecută, trupele ruse au lansat de la distanță mine cu mișcare lentă în orașul Harkov. Poliția și pompierii au încercuit cartierul periculos.

„Bulevardul Oleksandrivsky din Harkov este blocat între bulevardul Bohdan Khmelnytsky și strada Pozharsky. În jurul orei 1:00, trupele ruse au aruncat acolo mine cu rază lungă de acțiune de la distanță. Muniția poate exploda în orice moment. Acum, pompierii și poliția au izolat cartierul și încearcă să forțeze oamenii să nu iasă afară pentru a securiza zona și a începe deminarea”, se arată în comunicat.

Mai mulți martori au declarat că, în doar 30 de minute au auzit cel puţin trei explozii . „Obuzele explodează haotic, dar oamenii încă încearcă să iasă în stradă. Minele sunt împrăștiate în curțile clădirilor rezidențiale cu două etaje de pe bulevardul Oleksandrivsky”, informează presa.

În regiunea Harkov, în urma bombardamentelor din 10 aprilie, conform datelor preliminare, 10 persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite.

Șeful comunității Dergachiv, Vyacheslav Zadorenko, a raportat cu o zi înainte că rușii au aruncat mine cu detonare lentă.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident harkov mine