MENIU

Rușii au ajuns să se certe la televizor. Oficial SUA: E semn bun! Regimul începe să crape. Elitele au intrat în panică - VIDEO

Sursa foto: Captură video / Twitter

Elitele din Rusia au început să intre în panică și au ajuns să se certe la televizor. Asta după ce Rusia a amenințat că va naționaliza activele companiilor occidentale, care au extras resurse din țară. Există teama că daunele economice vor fi ireversibile. Specialiștii susțin că acest lucru este un semn bun și că indică faptul că regimul lui Putin începe să se clatine. 

O ceartă care a avut loc în timpul unei dezbateri la televiziunea de stat din Rusia este un „semn bun” că regimul de la Kremlin plesnește din toate încheieturile, a declarat fostul ambasador al SUA în Rusia, Michael McFaul, după ce a văzut imaginile.

- Spuneți să naționalizăm, să luăm tot de la germani. Sapsanurile (n. red. trenuri express electrice) se vor opri mâine. Cu ce o să mai călătorim? Nu avem ce să mai conducem, trebuie să acceptăm asta. Sigur, e ușor să stai într-o mașină blindată și să spui "să naționalizăm totul"! Ce vom conduce? Ce vom folosi să dăm telefoane? Ce o să ne facem? Suntem noi vinovați pentru acest lucru? Să îi tragem la răspundere pe cei vinovați? Să o facem! Da, tot ce avem este din Occident. Putem să naționalizăm totul acum, dar ce o să facem mâine? O întrebare simplă, fără răspuns. Desigur, toată lumea este de acord cu dumneavoastră.

Rusia a amenințat că va naționaliza activele companiilor occidentale care au extras resurse din țară, potrivit unui articol publicat de Voice of America. Sute de companii au părăsit deja Rusia, după ce și-au manifestat nemulțumirea față de război, iar dacă țara continuă să naționalizeze resursele, există temeri că daunele economice vor fi și mai mari, scrie Newsweek.

Mai multe articole despre:
cearta rusi