MENIU

Rusia vrea prelungirea Acordului exporturilor de cereale din Ucraina, dar doar 60 de zile

foto ilustrativ

Administraţia Rusiei a anunţat luni seară, în contextul negocierilor cu Naţiunile Unite, că este favorabilă prelungirii Acordului cu Ucraina privind exporturile de cereale pe Marea Neagră, dar doar 60 de zile, cerând eforturi suplimentare pentru normalizarea vânzărilor de produse ruse.

"Partea rusă nu se opune unei noi prelungiri a Iniţiativei Mării Negre, după expirarea celui de-al doilea mandat, pe 18 martie, dar doar 60 de zile", a declarat Serghei Verşinin, unul dintre adjuncţii ministrului rus de Externe, prezent la Geneva pentru negocieri cu Martin Griffiths, secretar general adjunct al ONU responsabil de Afaceri Umanitare, şi cu Rebeca Grynspan, secretarul general al Conferinţei ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare. Până în prezent, Acordul cerealelor, garantat de ONU şi de Turcia, era prelungit pentru perioade de 120 de zile, anunță Mediafax.

 

Rusia a formulat o serie de obiecţii privind prelungirea Acordului cerealelor

"Poziţia noastră viitoare va fi determinată de progrese tangibile spre normalizarea exporturilor noastre agricole, nu doar în vorbe, ci prin acţiuni. Acest lucru include plăţile bancare, logistica de transport, asigurări, deblocarea activităţilor financiare şi aprovizionarea cu amoniac pe conducta Togliatti-Odesa", a subliniat oficialul rus, citat de cotidianul Le Monde.

 

Mai multe articole despre:
rusia ucraina razboi la granita romaniei putin biden