MENIU

RUSIA pune condiții SUA, pentru reluarea relațiior BILATERALE

Sancțiunile împotriva Federației Ruse au provocat mari prejudicii cooperării dintre Rusia și SUA, astfel încât o resetare a relațiilor bilaterale în absența ridicării acestora este imposibilă, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat miercuri postului de televiziune american CNBC, citat de Ria Novosti și TASS, scrie  Agerpres.

'Desigur, nu. Absolut imposibil. Să vorbim direct, nu noi am inventat aceste sancțiuni, acestea au fost concepute de partenerii noștri din comunitatea internațională. Așa cum spunem noi, Dumnezeu să îi judece', a declarat Medvedev, răspunzând la întrebarea despre posibilitatea 'resetării' relațiilor dintre Rusia și SUA în contextul actualelor sancțiuni.

'Noi cu siguranță vom supraviețui acestor sancțiuni. Nu am nicio îndoială că peste un timp ele se vor evapora, nu vor mai exista pur și simplu, dar nu este nicio îndoială că ele au cauzat un prejudiciu important relațiilor dintre noi', a afirmat premierul rus.

Referitor la contactele sale cu liderii europeni în contextul actual tensionat, Medvedev a indicat că sancțiunile împotriva Rusiei și măsurile de protecție adoptate ca răspuns de Moscova nu au afectat relația sa personală, bunăoară, cu cancelarul german Angela Merkel.

 Mai multe pe Agerpres