MENIU

Poliția a găsit dovezi de fraude la alegerile parlamentare din Rusia

Poliția rusă a găsit dovezi de fraude la o secție de votare de unde agenția de presă Reuters relatase despre nereguli în timpul alegerilor parlamentare din 18 septembrie.    

O unitate de poliție din regiunea Mordovia a scris agenției că a cercetat și a găsit indicii de fraude care intră sub incidența legilor penale, în secția de votare respectivă. Mai exact, ar fi vorba de infracțiunea de falsificare a rezultatelor alegerilor, potrivit agerpres.ro. 

Dosarul a fost înaintat Comitetului de Anchetă, autoritatea de stat care va decide dacă se deschide un dosar penal.

Reuters a trimis reporteri în 11 secții de votare din centrul și vestul Rusiei. Aceștia au relatat despre neconcordanțe la numărarea voturilor, voturi multiple, introducerea de buletine suplimentare în urne și alte nereguli.

În secția nr. 591 din Saransk, capitala regiunii Mordovia (la sud-est de Moscova), reporterii au numărat 1172 de alegători, iar în evidențele oficiale figurează 1756 de voturi exprimate. Un reporter Reuters a fost înregistrat provizoriu și a votat cu un alt partid decât Rusia Unită, care îl susține pe președintele Vladimir Putin. La numărătoare, nu s-a înregistrat niciun vot pentru partidul cu care a votat ziaristul.

Mai multe articole despre:
alegeri parlamentare rsia