MENIU

Rusia și-a schimbat tactica în Ucraina, afirmă preşedintele ucrainean

<p>Rusia și-a schimbat tactica &icirc;n Ucraina, afirmă preşedintele ucrainean</p>

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a invocat noi provocări în fața Ucrainei, subliniind că Rusia și-a schimbat tactica în ceea ce privește această țară, într-o declarație făcută joi, la o reuniune cu conducerea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), în cadrul căreia a fost prezentat noul președintele (interimar) al SBU, Vasili Grițak, care îl va înlocui astfel în funcție pe Valentin Nalivaicenko, demis în aceeași zi de parlament.

"Federația Rusă și-a schimbat tactica" în privința Ucrainei, a afirmat președintele Poroșenko, citat de agenția de presă Unian. 

"Dacă înainte Federația Rusă punea mai mult accent pe succesele militare de-a lungul liniei de contact din estul Ucrainei, astăzi, după ce Ucraina a reușit să-și sporească în mod semnificativ eficiența și capacitatea forțelor sale armate, Rusia și-a intensificat activitățile subversive în interioriul teritoriului ucrainean2, a explicat el, conform Agerpres.

Prezentându-l pe noul director SBU, Poroșenko a menționat că Vasili Grițak, care până acum a fost unul din adjuncții șefului acestei instituții, a dirijat în ultimul an Centrul pentru combaterea terorismului de pe lângă SBU și a fost implicat, împreună cu Garda Națională, în crearea forțelor pentru operațiuni speciale.


Un infractor deosebit de periculos a fost adus în ţară, din Marea Britanie, pentru a executa o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru omor şi tâlhării, fapte comise în România, Franţa şi Marea Britanie.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina Petro Poroşenko strategia Rusiei