MENIU

Rusia anunţă armistiţii temporare în oraşele Kiev, Sumi, Harkov, Cernighiv şi Mariupol, pentru evacuarea civililor din Ucraina

Rusia a anunţat, luni seară, decizia de a înceta temporar confruntările militare în mai multe oraşe din Ucraina, începând de marţi dimineaţă, pentru a permite funcţionarea culoarelor umanitare.

„Federaţia Rusă anunţă încetarea focului, începând de marţi, de la ora 10.00 (9.00, ora Ucrainei, 9.00, ora României), pentru a permite evacuarea civililor", a transmis luni seară Celula pentru operaţiuni umanitare a Ministerului Apărării de la Moscova, conform cotidianului Le Figaro.

Armistiţiile temporare vor fi valabile în oraşele Kiev, Sumi, Harkov, Cernighiv şi Mariupol, a precizat Ministerul rus al Apărării.

A treia rundă de discuţii privind conflictul dintre Ucraina şi Rusia s-a încheiat cu "mici evoluţii pozitive" legate de potenţialele coridoare umanitare, potrivit unui oficial.

Război Ucraina. A 3-a rundă de negocieri pentru pace a durat 4 ore: Progrese în ceea ce priveşte îmbunătăţirea logisticii coridoarelor umanitare

Mai multe articole despre:
invazie rusia ucraina razboi moscova culoare umanitare