MENIU

Rusia, acuzată că a lansat atacuri cibernetice asupra Letoniei înainte de Zapad 17

Moscova se află, probabil, în spatele întreruperilor care au afectat rețeaua de comunicații mobile a Letoniei înainte de exercițiile militare ruse "Zapad" de luna trecută, potrivit unor oficiali letoni și din cadrul NATO.    

Rusia este suspectată că ar fi blocat rețeaua de comunicații mobile a Letoniei de-a lungul coastei sale de vest timp de șapte ore pe data de 30 august, au afirmat diplomați NATO și oficiali ai serviciilor de securitate letone. În acest scop ar fi fost folosită o stație de bruiaj a comunicațiilor din Kaliningrad, orientată către Suedia.

"Se pare că Rusia ar fi activat o stație de bruiaj a comunicațiilor mobile din Kaliningrad, una foarte puternică, ce nu era însă îndreptată către Letonia, ci către Gotland, Insulele Aaland", a spus Karlis Serzants, vicepreședinte al Comisiei pentru Securitate Națională din Parlamentul leton, citat de agerpres.ro. Una dintre unde ar fi afectat și Letonia.

Întreruperile au fost însă minore în comparație cu atacurile lansate de hackeri care au afectat activitatea unor companii multinaționale, a unor porturi și servicii publice din întreaga lume în acest an, au precizat oficialii citați.

Mai multe articole despre:
Rusia Zapad