MENIU

România e ”în afara discuțiilor de la Chișinău”. ”Nu am înțeles încotro merge istoria”

Analistul Petrișor Peiu a observat, la Realitatea TV, că România a rămas în afara discuțiilor de la Chișinău, acolo unde socialiștii și proeuropenii și-au dat mâna pentru a forma un guvern și pentru a-l îndepărta pe oligarhul Vlad Plahotniuc. 

Socialiștii lui Igor Dodon și proeuropenii din blocul ACUM, conduși de Maia Sandu și Andrei Năstase, au ajuns la un acord pentru formarea unei coaliții de guvernare, care l-ar putea înlătura de la putere pe Vlad Plahotniuc, omul care controlează Partidul Democrat și actualul Executiv.

La ședința de sâmbătă a parlamentului au asistat și ambasadorii SUA, Rusia și UE. România a lipsit însă cu desăvârșire din acest proces.

”Romania lipsește de la masă, deși ar fi trebuie să fie cea care ajută cu expertiză”, a declarat la Realitatea TV analistul Petrișor Peiu.

Întrebat care ar fi motivul, analistul a indicat spre susținerea arătată de autoritățile de la București pentru Plahotniuc. 

”Ne-am pus toate ouăle în coșul lui Ploahotniuc”, a spus Peiu. 

”Suntem pe dinafara discuțiilor. Nu prea contăm în acest joc. Nu prea am înțeles încotro merge istoria”, a concluzionat Peiu. 

Mai multe articole despre:
Republica Moldova vlad plahotniuc Petrişor Peiu