MENIU

Româncă ucisă de rechin, în Egipt. Salvamarii, acuzați că au șters înregistrările făcute de turiști cu telefoanele

Româncă ucisă de rechin, în Egipt

Două femei au fost ucise de rechini, lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada. Una dintre victime este o turistă româncă.

Trupul neînsuflețit al unei turiste românce în vârstă de 44 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit o austriacă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh.

Oficiali egipteni au declarat că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice aflate în spatele acestora. Guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților pe plajele din zona atacurilor.

Turist român: Salvamarii le-au confiscat telefoanele și au șters înregistrările

Atacul a fost unul fatal. Femeia nu a mai putut fi salvată, potrivit unui turist român.

"Au așteptat până în momentul în care curenții au adus-o pe acel recif de corali și a putut să fie recuperată. Au început niște mișcări de resuscitare. Ulterior au trecut pe lângă noi în fugă cu un rezervor de oxigen, cu truse medicale, a fost chemată și o ambulanță, deja era decedată. Cu o seară în urmă, eu am fost exact în acel loc. M-am cutremurat gândindu-mă că teoretic aș fi putut fi eu acolo", a spus bărbatul, la un post TV.

Mai mult decât atât, oamenii spun că salvamarii hotelului au șters filmările din telefoanele martorilor, probabil pentru a ascunde modul ineficient în care au acționat în acest caz tragic.

"Au fugit după ei, salvamarii, le-au confiscat telefoanele și au șters înregistrările respective", a mai spus martorul.