MENIU

Roman Abramovici primește lovitura de grație. Guvernul francez nu l-a iertat pe oligarh

Roman Abramovici

Autoritățile franceze l-au lăsat pe Roman Abramovici și fără conacul Château de la Croë, situat în Riviera Ritzy. Mai mult de o lună a durat până ce Guvernul francez s-a hotărât să aplice sancțiunile și pentru această proprietate fabuloasă a oligarhului rus. După participarea lui Abramovici la negocierile de pace între Rusia și Ucraina, chiar Zelenski a cerut marilor puteri să nu îl mai sancționeze pe fostul patron de la Chelsea. 

Conacul Château de la Croë, situat în Riviera franceză părea să fie ocolit de sancțiunile Uniunii Europene asupra averilor oligarhilor ruși. Totuși, autoritățile au căzut de acord că impresionata proprietate cu 12 dormitoare și opt băi trebuie confiscată. Roman Abramovici a plătit pentru acest conac peste 120 de milioane de dolari.

Château de la Croë a aparţinut ducelui şi ducesei de Windsor, apoi a devenit locuința regelui Edward al VIII-lea după ce a abdicat de la tronul Marii Britanii. În 2001, Roman Abramovici a devenit proprietarul conacului. L-a renovat, a adăugat o pisicină pe acoperiş, o sală de gimnastică şi un cinematograf. Circa 40 de milioane de dolari ar mai fi cheltuit, potrivit Daily Mail.

Roman Abramovici deţine 12 reşedinţe franceze. Toate au fost confiscate în ultimele săptămâni. Guvernul american încă nu s-a decis dacă să confiște concul de 50 de milioane de dolari pe care Abramovici în deține în Colorado. 

Mai multe articole despre:
Roman Abramovici razboi