MENIU

Roman Abramovici, cenzurat de presa de stat rusă după ce ar fi fost otrăvit

Roman Abramovici

Roman Abramovici ar fi cenzurat de presa de stat rusă după ce ar fi fost otrăvit. Măsura de a-l elimina pe oligarh din relatările televiziunilor şi agenţiilor de ştiri vine după ce s-ar fi dovedit că a fost „otrăvit” cu un agent chimic de război.

Dezvăluirea privind eliminarea lui Abramovici – considerat de ani de zile ca având legături cu Vladimir Putin şi sancţionat de Marea Britanie şi UE din cauza războiului – a fost făcută de Ksenia Sobchak, principala femeie politician de opoziţie din Rusia, care este şi o jurnalistă de televiziune proeminentă, relatează The Mirror.

Sobchak, în vârstă de 40 de ani, este o fostă candidată la alegerile prezidenţiale, clasându-se pe locul al patrulea în 2018, într-un scrutin considerat pe scară largă ca fiind fraudat în favoarea lui Putin. Sobchak îl cunoaşte pe Putin încă de când era copil, iar acesta a participat la botezul ei.

Defunctul ei tată, Anatoli Sobchak, a fost profesorul de drept al lui Putin la Leningrad şi mentorul său. Mai târziu, după ce Putin a demisionat ca spion KGB, Anatoli Sobchak l-a numit adjunctul său în funcţia de primar al oraşului Leningrad, care ulterior a fost redenumit Sankt Petersburg.

Presa de stat docilă din Rusia primeşte adesea ordine de la Kremlin cu privire la ceea ce pot şi ce nu pot relata.

Mai multe articole despre:
Roman Abramovici rusia Roman Abramovici otravit