MENIU

Rogozin atacă Guvernul de la Chișinău: Se află sub controlul unui singur grup mafiot concret

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, a puns tunurile pe autorităţile de la Chişinău după ce acestea au interzis delegaţiei ruse să participe la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii. Rogozin crede că în spatele acestor acţiuni stă Vlad Plahotniuc, pe care îl numeşte mafiot şi persoana care controlează toată guvernarea Republicii Moldova.

"Actuala guvernare moldovenească se află sub controlul unui singur grup mafiot concret, care ţine în mâinele sale această ţară săracă. Este vorba de oligarhul Vlad Plahotniuc, liderul principalului partid. O persoană faţă de care sunt multe întrebări. Apropo, el este şi cetăţean al Federaţiei Ruse, precum şi cetăţean al încă vreo 50 de ţări. În esenţă, el este principalul păpuşar din ţară şi această istorie este mâna lui. Cel puţin aşa spun sursele noastre moldoveneşti cu autoritate. Astăzi în Moldova noi nu avem de afacere cu o guvernare aleasă legal de popor, dar pur şi simplu cu un grup mafiot care învârte politica moldovenească”, a declarat Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru Rossia24, citat de stiripesurse.ro.

În urmă cu câteva zile, cursa aeriană la bordul căreia se afla Rogozin a fost nevoită să se întoarcă la Minsk, deoarece România nu a permis survolarea spaţiului său aerian din cauză că oficialul rus se află pe lista persoanelor care au interdicţie de a călători în spaţiul UE, în urma sancţionilor impuse de europeni Rusiei.

Mai multe articole despre:
Rogozin