MENIU

Rio de Janeiro: Cel puțin 28 de persoane au murit în operațiunea demarată de poliție împotriva unei organizații criminale braziliene

Proteste după măcelul din Rio de Janeiro

Bilanțul măcelului din Rio de Janeiro continuă să crească. Cel puțin 28 de persoane au murit în operațiunea demarată de poliție împotriva unei organizații criminale braziliene. Rezidenții și activiștii au ieșit în stradă pentru a denunța abuzurile poliției față de populație. 

Bilanțul morților a crescut la 28 în urma schimbului de focuri care a avut loc la Rio de Janeiro. Autoritățile braziliene au demarat o operațiune împotriva unei organizații care se ocupa cu traficul de droguri și care aveau sediul într-un cartier aflat la periferia orașului.

Măcelul a avut loc într-o zonă locuită în mare parte de persoane sărace, lucru ce a atras furia oamenilor. Atât locuitorii orașului Rio de Janeiro, cât și mari organizații ca Amnesty International, au condamnat acțiunile poliției.

Episodul violent nu a fost trecut cu vederea. Biroul ONU pentru drepturile omului a solicitat o anchetă independentă, prin care să se stabilească dacă operațiunea a fost cu adevărat necesară.

Mai multe articole despre:
rio de janeiro