MENIU

Revoluție în Venezuela: cel puțin 16 morți. Washingtonul nu recunoaște autoritatea lui Maduro

Trump și criza americană

Nicolas Maduro nu are autoritatea pentru a rupe relaţiile diplomatice ale Venezuelei cu Statele Unite, a afirmat, miercuri, Departamentul de Stat american, după ce liderul de la Caracas a acordat un termen de 72 de ore reprezentanţilor diplomatici ai SUA să părăsească ţara, informează Agerpres, care citează AFP. Sute de protestatari au ieşit să protesteze în mai multe localităţi din Venezuela, cerând demisia lui Maduro. Cel puțin 16 persoane au murit.

"Statele Unite nu recunosc regimul Maduro (...) În consecinţă, Statele Unite nu consideră că fostul preşedinte Nicolas Maduro are autoritatea legală pentru a rupe relaţiile diplomatice cu Statele Unite sau pentru a declara diplomaţii noştri persona non grata", a declarat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Nicolas Maduro anunţase anterior ruperea relaţiilor, după ce Donald Trump l-a recunoscut pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, ca preşedinte interimar al Venezuelei.

Statele Unite vor gestiona relaţiile cu Venezuela "prin intermediul guvernului preşedintelui interimar Guaido care a invitat misiunea noastră să rămână în Venezuela", a spus Departamentul de Stat, adăugând că Washingtonul este pregătit să îl sprijine pe noul şef al statului în timp ce "formează un guvern de tranziţie".

Cel puţin 16 persoane au murit, în urma protestelor violente din Venezuela

Sute de protestatari au ieşit să protesteze în mai multe localităţi din Venezuela, cerând demisia lui Maduro. Cel puțin 16 persoane au murit.

Manifestaţiile au fost declanşate în contextul în care liderul opoziţiei, Juan Guaido, s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei, fiind susţinut de mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, Argentina, Brazilia, Guatemala, Canada, Columbia, Costa Rica, Peru, Chile şi Ecuador.

Ca reacţie, Nicolas Maduro a anunţat că Venezuela rupe relaţiile politice şi diplomatice cu Statele Unite.

Mai multe articole despre:
Maduro Washingtonul Revoluție în Venezuela