MENIU

REVELION 2019. Primele țări care au intrat în noul an! Focuri de artificii spectaculoase - VIDEO

Vremea de Revelion

Anul 2019 a venit deja în câteva locuri din lume. Primii care au intrat în Noul An au fost locuitorii insulelor Kiribati, Samoa şi Tonga, la 12, ora României.

UPDATE, ORA 18: China, Hong Kongul şi Taiwanul au trecut şi ele în anul 2019. La Beijing, sute de mii de oameni s-au adunat pe străzi pentru a urmări focurile de artificii şi laserele spectaculoase. În Hong Kong, organizatorii au pregătit, ca în fiecare an, un spectacol pirotehnic grandios. 

La 13, ora României, au păşit în 2019 şi locuitorii din Noua Zeelandă, iar în urmă cu o oră 2019 a venit și în Australia. Acolo, ca în fiecare an, pe cer, deasupra faimoasei Opere, s-a putut vedea unul dintre cele mai spectaculoase showuri cu focuri de artificii.

Revelion 2019 în Australia, Sydney. Focuri de artificii au aprins cerul deasupra portului Sydney pentru a sărbători anul nou.

Unul dintre oraşele în care Anul Nou vine cel mai devreme, datorită fusului orar, este Sydney, în Australia.

Când în alte oraşe de pe glob se fac ultimele pregătiri, la antipozi cerul ia foc deasupra portului şi mai bine de un milion de oameni se adună pe chei sau în ambarcaţiunile care plutesc în golf.

Printre atracţii se numără şi declanşarea sistemelor pirotehnice montate pe impresionantul pod din port, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase spectacole de artificii din lume.

Revelion 2019 în Noua Zeelandă, Auckland

 

Kiribati a intrat deja în anul 2019, la ora locală 0.00, respectiv ora 13.00 ora României. Băştinaşii de pe insula Crăciunului, un mic teritoriu, fără guvernare proprie, aparţinând de Australia, aflat în Oceanul Indian au strecut în noul an. Insula este situată la 2.360 km Nord-Vest de Perth, din Australia de Vest, şi la 500 km la Sud de Jakarta, Indonezia.

Kiribati este o ţară insulară cu trei grupuri de insule - Insulele Gilbert, Insulele Phoenix şi Insulele Line - de aproximativ 100.000 de locuitori şi  se pot mândri cu statutul oficial de „ţara soarelui răsare”, ţinând cont de convenţiile care stabilesc fusul orar pe toată planeta.

Republica Kiribati este unul dintre primele locuri de pe Pământ străbătute de primele raze ale Soarelui în fiecare dimineaţă. 

La scurt timp după statul Kiribati, urmează intrarea în noul an pentru Noua Zeelandă şi apoi Australia.