MENIU

Renato Usatîi va sta 30 de zile în arest. Primarul din Bălți, dat în urmărire internațională

Judecătoria sectorului Centru a eliberat luni după-amiază un mandat de arest pe numele liderului „Partidului Nostru”, primarului de Bălți, Renato Usatîi. Totodată, instanța a emis și un mandat de dare în căutare internațională a acestuia.

Astfel, acesta urmează să stea 30 de zile în arest, în Penitenciarul nr.13, din momentul reținerii, potrivit realitatea.md.

Potrivit ultimelor informații, actualmente Usatîi s-ar afla la Moscova, unde ieri a avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești aflați în Federația Rusă.

„Argumentele care au stat la baza aplicării acestui mandat de arest au fost expuse de procurori. În demers a fost menționată neprezentarea la organul de urmărire penală, deși Renato Usatîi cunoștea despre citația respectivă pentru a da declarații. Din aceste motive și altele expuse în demers au fost luată decizia de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Este o procedură legală. Dumnealui urmează a fi anunțat în căutare și va aplicată de către organele din statul unde se află”, a declarat procurorul Vitalie Busuioc.

Avocatul lui Renato Usatîi susține că decizia a fost luată cu rapiditate, iar argumentele apărării nu au fost ascultate.

„Poziția despre următorii pași vor fi luată împreună. Organele noastre încearcă să șteargă urmele persoanelor care într-adevăr sunt vizate în acest dosar. Fiind în custodia organelor de urmărire penală, poate fi orice. Timp de o săptămână vom prezenta documentele din Londra și România, care au fost vizate în acest dosar. Decizia va fi contestată”, a precizat avocatul Ion Cerga.

Mai multe articole despre:
arest Renato Usatîi