MENIU

Record de vizitatori la Metropolitan Museum din New York. Ce expoziţie a atras 670.000 de persoane

Aproximativ 670.000 de persoane au văzut expoziţia "China: Through the Looking Glass", de la Metropolitan Museum din New York, doborând recordul de vizitatori ai acestei instituţii.

O expoziție ce prezintă influența Chinei asupra modei occidentale a depășit toate recordurile de până acum ca număr de vizitatori muzeul de artă Metropolitan (Met) din New York. Astfel, din luna mai şi până în prezent, peste 670.000 de persoane au trecut pragului prestigioasei instituţii, relatează Business Insider.

Amenajată în interiorul „The Costume Insitute”, care funcţionează în cadrul Met, expoziţia „China: Through the Looking Glass” adună laolaltă creaţii haute couture, bijuterii şi opera de artă chineze.

Expoziţia inaugurată pe 7 mai expoziția a depășit recordul anterior de vizitatori deţinut de retrospectiva din 2011 a designerului britanic Alexander McQueen (661.509 de vizitatori), organizată la scurt timp după moartea acestuia.

„The Costume Institute” a fost redeschis anul trecut şi botezat după numele Annei Wintour, directorul editorial al Vogue, care de-a lungul anilor a reuşit să strângă peste 125 de milioane de dolari pentru această instituţie.

Met este cel mai popular muzeu din Statele Unite ale Americii, cu circa 6,2 milioane de vizitatori anual.