MENIU

REACŢIA Ministerului de Externe, după CARNAGIUL de pe o ŞOSEA din Italia, în care au MURIT 6 români

Tragedie în Italia, unde şase români au murit, într-un accident groaznic. Foto: Roma Today

Un adevărat carnagiu s-a produs pe o şosea din apropiere de Roma, şase români, printre care şi un bebeluş, pierzându-şi viaţa. Ministerul de Externe român a oferit detalii despre accident, într-un comunicat de presă.

Pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, în cursul dimineţii  s-a produs o coliziune între două autovehicule în care se aflau cetăţeni români şi prezumtivi cetăţeni marocani. Consulul ambasadei României la Roma s-a deplasat la faţa  locului.

În urma intervenţiei consulului ambasadei României la Roma pe lângă autorităţile italiene competente, până în prezent, informaţiile sunt următoarele:
-          5 cetăţeni români adulţi au murit pe loc, un minor,  tot cetăţean român, a decedat  la spitalul din Tivoli, iar doi cetăţeni români au fost răniţi, fiind transportaţi la două spitale diferite. Aceştia se aflau într-un microbuz.
-          În celalalt autovehicul, tot de tip microbuz, se aflau 6 persoane, prezumtivi cetăţeni marocani.

În prezent, consulul României continuă să menţină legătura permanentă cu reprezentanţii poliţiei italiene, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare, precum şi pentru a intra în posesia detaliilor privind identităţile certe ale tuturor victimelor.

În prezent, o echipă consulară se află în drum spre cele două spitale unde se află cei doi cetăţeni răniţi.

La nivelul Ambasadei României la Roma s-a constituit o echipă consulară care gestionează cazul, fiind declanşate toate demersurile legale de obţinere a unor informaţii suplimentare, precum şi în vederea acordării asistenţei consulare familiilor cetăţenilor români decedaţi şi răniţi.