MENIU

Război Ucraina. Vulnerabilitate NATO - rușii își fac de cap cu site-ul oficial al Organizației Atlanticului de Nord

Siteul NATO „picat” de hackerii pro-ruși. Foto/Profimedia

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a declarat că resursele sale online au fost supuse unui atac cibernetic al hackerilor, scrie Deutsche Welle. 

„Un reprezentant al Alianței Nord-Atlantice a confirmat pentru dpa că experții săi cibernetic investighează activ incidentul, care a afectat mai multe site-uri”, se arată în mesaj.

Potrivit rapoartelor, pe Twitter au apărut mai devreme informații că infractorii cibernetici pro-ruși au atacat site-ul Cartierului General al Operațiunilor Speciale NATO (NSHQ), după care acesta a fost indisponibil de ceva timp.

În special, grupul rus de hackeri Killnet a fost acuzat de atac. A fost legată de atacuri asupra Bundestagului, poliției și infrastructurii critice din Germania.

NATO a indicat că se confruntă în mod constant cu amenințările hackerilor și ia foarte în serios securitatea în spațiul cibernetic.

Hackerii pro-ruși au efectuat o serie de atacuri DDoS asupra site-urilor web ale guvernului german în mai 2022, amintește DW. În special, au fost atacate portalurile Ministerului Apărării, Bundestag-ului, poliției federale și mai multor servicii de poliție ale statelor federale. În plus, site-ul web al cancelarului Olaf Scholz a fost temporar indisponibil.

După cum sa raportat, peste 2.000 de atacuri cibernetice rusești asupra registrelor cu date personale ale cetățenilor și sistemelor informaționale ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării și sectorului energetic au fost înregistrate oficial în Ucraina anul trecut.