MENIU

Război Ucraina. Rusia a atacat Odesa cu drone din Iran

Razboi Ucraina. Profi Media

Tupele ruse au atacat Odesa cu drone kamikaze Shahed-136. Potrivit comandamentului operațional „Sud”, un civil a murit. O dronă a fost doborâtă deasupra mării de forțele de apărare aeriană ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Trupele ruse au atacat Odesa cu drone kamikaze Shahed-136. Potrivit comandamentului operațional „Sud”, un civil a murit. O dronă a fost doborâtă deasupra mării de forțele de apărare aeriană ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Odesa este atacată de drone kamikaze din Marea Neagră. Două drone au distrus clădirea administrativă din zona portului, serviciile de salvare luptă cu incendiul”, se arată în mesaj.

În ajunul armata ucraineană a raportat atacuri cu UAV în portul Ochakiv din regiunea Nikolaev din Krivoy Rog. În Ochakovo, o dronă a fost distrusă, a doua a căzut într-un remorcher portuar. Pompierii au stins incendiul pe navă, fără victime. În Krivoy Rog, o dronă kamikaze a lovit o clădire nerezidențială cu două etaje. Incendiul a fost de asemenea stins.

La mijlocul lunii iulie, președintele rus Vladimir Putin a vizitat Iranul și a purtat discuții cu omologul său iranian Ibrahim Raisi și cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Statele Unite consideră că Rusia a plănuit, cel mai probabil, să achiziționeze sute de vehicule aeriene fără pilot (UAV) din seriile Mohajer-6 și Shahed.

Colonelul Rodion Kulagin, comandantul artileriei celei de-a 92-a divizii de puști motorizate din Ucraina, consideră că dronele iraniene din Rusia sunt revopsite și  redenumite Geran-2. Au fost adesea reperați în apropierea pozițiilor vehiculelor blindate și de artilerie ucrainene. Potrivit acestuia, sistemele de apărare aeriană ucrainene sunt dificil să detecteze dronele iraniene: acestea sunt relativ mici și zboară la altitudine joasă.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident