MENIU

Război Ucraina. Mutarea care ar putea relansa ofensiva Rusiei în Ucraina

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Rusia se confruntă cu o lipsă acută de personal, mai mult, nu are nici luptători profesioniști, căliți în teatre internaționale de luptă. Motiv pentru care Moscova ar putea muta în Ucraina contingentul detașat în Siria.

Federația Rusă își poate retrage contingentul militar care participă la războiul civil sirian de partea forțelor guvernamentale lui Bashar al-Assad pentru a-l redirecționa către războiul cu Ucraina, scrie Reuters, relatează Ukrinform.

Exista date că șeful serviciilor de informații turce, Hakan Fidan, a avut numeroase întâlniri cu omologul său sirian, Ali Mamluk, care indică o schimbare în politica Rusiei în ceea ce privește conflictul sirian.

Un oficial turc din domeniul securității a declarat că Rusia a retras unele resurse militare din Siria pentru a se concentra pe războiul împotriva Ucrainei și a cerut Turciei, care sprijină rebelii sirieni, să normalizeze relațiile cu Assad pentru a „accelera o soluție politică” a conflictului sirian.

„Rusia dorește ca Siria și Turcia să-și depășească problemele și să ajungă la anumite acorduri care sunt atât în ​​interesul Turciei, cât și al Siriei”, a spus un oficial turc.

O sursă aliată Damascului a declarat pentru Reuters că Rusia a împins Siria la discuții, în timp ce Moscova încearcă să-și consolideze poziția și cea a lui Assad în cazul în care va trebui să redistribuie forțele în întregime în Ucraina, unde a suferit pierderi uluitoare în ultima săptămână.