MENIU

Război Ucraina. Ministru olandez, adăpostit în buncăr în timpul atacului cu rachete lansat de ruși în Kiev

Foto arhivă Profimedia

Proaspăt sosit în Ukraina, ministrul olandez de finanțe a fost nevoit să se ascundă într-un buncăr pentru a scăpa cu viață din atacul devastator al rușilor asupra Kievului.

Ministrul olandez de Externe, Wopke Hoekstra, aflat în vizită la Kiev, a fost nevoit să se adăpostească într-un buncăr după ce au început să sune alarmele antiaeriene înaintea atacurilor cu rachete lansate de ruși, conform CNN.

Bombardamente in KievFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oficialul olandez, care a ajuns marți dimineață la Kiev, a spus pentru CNN că este important să fim atenți la „ceea ce face Rusia, nu la ceea ce spune”, afirmând că atacurile de astăzi arată din nou că Vladimir Putin „este dispus să recurgă la metode criminale”.

„Nu poate exista decât un singur răspuns la asta: trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina, să livrăm arme și ajutor umanitar”, a adăugat oficialul olandez.

Forțele armate rusești au lansat marți un nou atac cu rachete asupra Kievului și a altor localități din Ucraina, relatează Reuters și presa ucraineană. Cel puțin o persoană a murit în urma atacului, potrivit administrației orașului.

Conform primarului Kievului, cel puțin jumătate din oraș a rămas fără energie electrică.