MENIU

Război Ucraina. În regiunea Herson, armata rusă s-a retras 30 de kilometri într-o zi

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Ministerul rus al Apărării, în cadrul unui briefing zilnic, a arătat o hartă a ostilităților din Ucraina - din aceasta rezultă că, din 4 octombrie, trupele ruse au părăsit aproape complet regiunea Harkov și s-au retras în nordul regiunii Herson.

Conform hărții prezentate , în regiunea Harkov, un mic teritoriu a rămas sub controlul Rusiei la nord-est de satul Dvurechnoye. Cu o zi mai devreme, Ministerul Apărării a susținut că întregul teritoriu al regiunii de la est de râul Oskol se afla sub controlul Rusiei. De aici rezultă că, în perioada 3-4 octombrie, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat aproximativ două treimi din teritoriile regiunii controlate de Rusia.

Agenția a atras, de asemenea, atenția asupra retragerii trupelor ruse în nordul regiunii Herson. Cu o zi mai devreme, linia frontului de pe hartă a trecut în zona așezărilor Davydov Brod, Dobryanka și Zolotaya Balka. Pe 4 octombrie, Ministerul Apărării a arătat că teritoriul aproximativ până la linia dintre Davydov Brod și Dudchany se afla sub controlul armatei ruse. Astfel, linia frontului în regiune s-a deplasat spre sud cu aproximativ 30 de kilometri.

Ministerul Apărării al Ucrainei a confirmat că Forțele Armate ucrainene au ocupat satul Davydov Brod din regiunea Herson.

 
 
Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident herson