MENIU

Război Ucraina. Gazprom suspendă livrările de gaz către Europa prin conducta Nord Stream 1

Rușii taie, din nou gazul, pe conducta Nord Stream 1. Foto/Profimedia

După cum a avertizat cel mai mare furnizor de gaze naturale din lume, suspendarea va dura între 31 august și 2 septembrie din cauza unei presupuse lucrări de mentenanță.

Furnizarea de gaze din Rusia către Germania prin conducta Nord Stream 1 a fost complet suspendată în această dimineață, reiese din datele operatorului de gazoducte Nord Stream AG, potrivit Deutsche Welle .

Noaptea, conform operatorilor gazoductelor germane Nel și Opal, care primesc gaz rusesc prin Nord Stream, fluxul fizic de gaz la punctul de recepție din Greifswald din nordul Germaniei s-a oprit complet în primul caz și a scăzut de câteva ori pe secundă.

Gazprom a avertizat că singura unitate de compresoare de gaz Trent 60 care funcționează la stația de compresie Portovaya va fi închisă în perioada 31 august - 2 septembrie pentru o presupusă întreținere „preventivă”. Potrivit Gazprom, lucrările necesare vor fi realizate în comun cu specialiștii Siemens, iar după întreținere se vor relua furnizările de gaze în valoare de 33 de milioane de metri cubi pe zi, ceea ce va reprezenta aproximativ 20% din capacitatea de debit a gazoductului.