MENIU

Război Ucraina. Cum vrea să-i atragă Putin pe străini în conflict. Ce facilitate oferă statul pentru cei care se înrolează

Cum îi atrage Putin pe ruși pe front. Foto/Profimedia

Pentru că bărbații ruși dau bir cu fugiții de armată și război, Vladimir Putin oferă facilități pentru străinii care se înrolează de bună voie în armata Federației Ruse. 

Potrivit acestei legi, publicate sâmbătă pe portalul de informații juridice (monitorul oficial rus, n.r.), străinii care servesc în armata rusă pot acum să solicite cetățenia fără a mai prezenta un permis de ședere, așa cum era necesar anterior.

Concret, străinii care au semnat un contract cu Forțele armate ruse pentru cel puțin un an vor fi eligibili pentru această procedură, potrivit amendamentelor aduse legii privind „Cetățenia Federației Ruse”.

Măsura vine după ce Putin a anunțat săptămâna aceasta o „mobilizare parțială”, în condițiile în care Moscova încearcă să își refacă forțele armate epuizate după contraofensiva de succes a Kievului.

Măsura este de asemenea menită să schimbe amploarea invaziei ruse, de la o ofensivă dusă în mare parte de voluntari la una care implică o mai mare parte a populației.