MENIU

Raport ONU. De la începutul invaziei ruse în Ucraina, aproape 1.300 de civili au fost uciși, iar aproape 2.000 au fost răniți

Civili ucraineni în zonă lovită de bombardamente

Cel mai recent raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU) arată că, până acum, de la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei, 1.232 de civili au fost uciși și alți 1.935 de răniți. 

Datele  sunt furnizate de Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR), transmite Ukrinform.

Printre cei decedați se numără 250 de bărbați, 176 de femei, 18 fete și 36 de băieți. Sexul altor 694 de adulți și 58 de copii nu a fost încă determinat.

Dintre răniți, 225 sunt bărbați, 167 femei, 36 fete, 32 băieți. Sexul altor 1.394 de adulți și 81 de copii încă nu a fost stabilit.

ONU a subliniat că majoritatea oamenilor au murit din cauza armelor explozive - artilerie grea, lansatoare de rachete multiple, rachete și lovituri aeriene.

OHCHR consideră că cifrele reale sunt mult mai mari, deoarece informațiile din unele locuri de lupte intense întârzie și multe rapoarte încă așteaptă confirmarea. Acest lucru se aplică, de exemplu, la Mariupol și Volnovakha (regiunea Donețk), Izyum (regiunea Harkiv), Severodonețk și Rubezhnoye (regiunea Lugansk), Trostyanets (regiunea Sumy), unde există rapoarte despre numeroase victime civile. Cifrele sunt în continuare în creștere și nu sunt incluse în statisticile de mai sus.