MENIU

Raport îngrijorător: Numărul extremiștilor, în creștere accelerată în Germania

Numărul infracțiunilor comise de extremiști a scăzut, dar numărul fanaticilor de toate felurile, în special al celor de extrema-dreaptă, a crescut îngrijorător în Germania, arată un raport al Serviciului german de contrainformații, BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz – Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei), citat de Deutsche Welle.

Un raport dat publicității de Serviciului german de contrainformații, BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz – Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei) arată că numărul extremiștilor de dreapta a crescut semnificativ în 2017, comparativ cu 2016.

Un motiv de îngrijorare îl reprezintă ascensiunea spectaculoasă a Reichsbürger, ”Cetățenii Reich-ului”, de la 10.600 la 16.500 de oameni, din care 900 sunt identificați drept extremiști de dreapta.

”Cetățenii Reich-ului” preocupă în mod special autoritățile din cauza afinității lor pentru armele de foc, dar și din cauza faptului că rețeaua nu este una bine structurată, deci este greu de identificat.

”Cetățenii Reich-ului” nu acceptă legile și granițele Germaniei de după Război. Mulți se identifică cu Germania din perioada 1871-1918 sau doresc o formă de autodeterminare.

Majoritatea aderenților sunt bărbați, cu vârste de peste 40 de ani. Autoritățile au observat tendințele antisemite ale rețelei.

Raportul a notat și creșterea numărului de islamiști, în mod special salafiști. Numărul salafiștilor a crescut de la 9.700 în 2016 la 10.800 în 2017. Șeful BfV, Hans-Georg Maassen, îi consideră pe salafiști drept ”o continuă amenințare la nivel înalt”.

Vestea bună oferită de raport este că numărul crimelor motivate politic a scăzut cu 4,9%. Numărul crimelor comise de extremiștii de dreapta a scăzut și el cu 35%.

Mai multe articole despre:
Germania extremism BfV salafiști