MENIU

Rănile care nu se vor vindeca niciodată: drama femeilor din mijlocul războiului - Soldații lui Putin au violat o fetiță în vârstă de doar 15 ani

Soldații lui Putin au violat o fetiță din Ucraina - Foto: Profi Media

Dezastrul și teroarea pe care războiul le lasă în viețile și în orașele ucrainene crește de la o zi la alta. Însă drama prin care a trecut o fetiță din Ucraina, în vârstă de doar 15 ani, a scandalizat lumea întreagă. 

Fata a fost luată ostatică de către soldații ruși, împreună cu mama sa. În perioada în care a fost reținută, fata a fost violată în repetate rânduri, chiar lângă mama ei care s-a stins din viață în captivitate. 

Nu este singurul caz de acest fel. De la începutul războiului, prin tragedii similare au trecut și alte femei din Ucraina. 

Pentru că numărul fetelor și femeilor agresate de către soldații ruși continuă să crească, ucrainencele se tem să se mai întoarcă în țara lor.

„Am vrut să mă întorc înapoi la soțul meu, în țara mea dar îmi este frică. Nu știu cum să-mi gestionez frica și aud povești despre fete care au fost violate, multe între 10 și 14 ani, dintre care unele sunt internate în spital însărcinate”, a spus Tanya Mozkal.

Tratate inuman de către armata rusă, femeile speră că războiul se va termina cât mai repede și că, în timp, se vor putea vindeca de traumele prin care trec în permanență. 

Mai multe articole despre:
drama femei violuri rusi razboi