MENIU

Putin, semnal de alarmă: Rusia trebuie să reacţioneze la sistemele antibalistice

<p>Vladimir Putin&nbsp;</p>

Rusia este nevoită să reacţioneze la extinderea infrastructurii militare NATO, inclusiv la instalarea unor sisteme de rachete în ţări vecine, a afirmat miercuri preşedintele rus, Vladimir Putin.

Vladimir Putin s-a întâlnit miercuri, în staţiunea Soci, cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto. În cursul conferinţei de presă, Vladimir Putin a fost întrebat ce părere are despre extinderea infrastructurii militare a Alianţei Nord-Atlantice în apropierea frontierelor Rusiei, conform mediafax.

"Sigur că trebuie să urmărim ce se întâmplă şi să consolidăm propria infrastructură. Trebuie să reacţionăm la apariţia componentelor sistemului antibalistic american în apropierea frontierelor noastre", a declarat Vladimir Putin, subliniind că aceste sisteme pot fi utilizate pentru lansarea de rachete cu raze medii de acţiune.

Administraţia de la Moscova aşteaptă ca Alianţa Nord-Atlantică să revină asupra refuzului de a discuta cu Rusia măsuri de reducere a tensiunilor în domeniul aerian militar, a precizat Vladimir Putin, citat de agenţia Tass.

Mai multe articole despre:
Putin sistemele antibalistice