MENIU

Putin, cinism uriaș la comemorarea Holocaustului. Ce spune despre evreii ruși și războiul din Ucraina - Declarații halucinante - VIDEO

Vladimir Putin, președintele Rusiei, Memorial Holocaust Ierusalim, 23 ianuarie 2020

Cinismul propagandei lui Putin atinge noi cote. Sfidare uriașă de Ziua Comemorării Holocaustului. Președintele Rusiei își justifică războiul și ororile din Ucraina invocând Holocaustul cu o nonșalanță ce trădează hotărârea de a nu se opri din conflictul sângeros pe care l-a declanșat acum un an.

Vladimir Putin nu scapă prilejul de a justifica războiul din Ucraina, pentru de-nazificare, comparând ce au făcut naziștii în al Doilea Război Mondial cu ce ar fi făcut regimul „nazist” în Ucraina împotriva etnicilor ruși.

Președintele Rusiei vorbește despre Holocaust și subliniază din nou obiectivul pe care l-a anunțat acum un an: „denazificarea” Ucrainei. Acesta a repetat afirmația sa potrivit căreia invazia ordonată de el este justificată în urma „curățării etnice organizate de neo-naziști în Ucraina”, referindu-se inclusiv la regimul Zelenski.

Vladimir Putin a folosit, cu o nonșalanță incredibilă, Ziua de Comemorare a Holocaustului pentru a susține că „neonaziştii” acţionează în Ucraina, în timp ce și-a continuat justificarea pentru războiul barbar din Ucraina.

În timp ce războiul său cinic și sângeros continuă să spulbere pacea în Europa, Putin și-a repetat deja binecunoscuta afirmație chiar în ziua în care lumea își amintește de ororile inimaginabile care au ucis 6 milioane de evrei în Europa ocupată de germani, notează într-un comentariu DailyMail.

Liderul de la Kremlin, a făcut declarații stupefiante în timpul întâlnirii rabinul-șef al Rusiei Berl Lazăr, în ajunul Zilei internaționale de comemorare a Holocaustului.

„Acum facem tot ce ne stă în putere pentru a preveni ca ceva atât de oribil să se întâmple din nou. Dintre toți evreii care au fost uciși de naziști, cei mai mulți dintre ei erau cetățeni ai Uniunii Sovietice. Durerea este împărtășită de noi.

Uitarea lecțiilor istoriei duce la repetarea unor tragedii teribile.

Acest lucru este dovedit de crimele împotriva civililor, epurarea etnică și acțiunile punitive organizate de neonaziști în Ucraina. Soldații noștri luptă cu curaj împotriva acelui rău”, a transmis Putin rabinului-șef al Rusiei Berl Lazăr.

În același timp, la Memorialul de la Auschwitz, unde Vladimir Putin nu a fost primit de ani de zile,  supraviețuitorii se adună pentru a comemora cea de-a 78-a aniversare de la eliberarea lagărului de exterminare din Germania nazistă.

Și președintele Zelenski a marcat evenimentul printr-o postare pe canalul său oficial de Telegram care făcea aluzie la situația propriei țări.

„Știm și ne amintim că indiferența ucide împreună cu ura. Indiferența și ura sunt întotdeauna capabile să creeze răul numai împreună. De aceea este atât de important ca toți cei care prețuiesc viața să dea dovadă de hotărâre atunci când vine vorba de a-i salva pe cei pe care ura încearcă să-i distrugă”, a transmis Volodimir Zelenski.

În ciuda acuzațiilor false ce vin de la Kremlin și de la alți contestatari ai regimului Zelenski și susținători ai invaziei ruse, președintele ucrainean a respins permanent, încă de la începutul războiului, justificările enunțate de Putin pe 24 februarie 2022 și ulterior, legate de nazism. 

Volodimir Zelenski a recunoscut că este evreu și nu are nicio legătură cu orice mișcare neo-nazistă. Acesta a rememorat într-un discurs susținut după invazia rușilor că membrii familiei sale au fost uciși în timpul Holocaustului, iar alții au luptat în Armata Roșie împotriva naziștilor, potrivit jewishunpacked.com.

„Cum pot fi nazist?! Explică-i bunicului meu, care a trecut prin tot războiul în infanteria armatei sovietice și a murit colonel într-o Ucraină independentă”

Zelenski, președinte al Ucrainei de aproape 4 ani, tocmai și-a aniversat cei 45 de ani împlinți pe 25 ianuarie. Acesta s-a născut în 1978, la Krivoi Rog, într-o familie de evrei, tatăl său fiind profesor de informatică, iar mama sa, inginer.