MENIU

Putin, nervos, în scandalul pașapoartelor pentru ucraineni: Cu ce sunt rușii mai răi decât românii?

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, vine cu o reacție la criticile aduse de comunitatea internațională pentru decizia de a simplifica procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru locuitorii din regiunile separatiste ale Ucrainei, Lugansk și Donețk. Potrivit lui, această reacție este una stranie pentru că într-un asemenea mod acționează și România cu Ungaria.

„Este straniu. Buletinele de identitate acordă Ungaria, România. Am o întrebare. Cu ce rușii care locuiesc în Ucraina sunt mai răi decât ungarii și românii?”, a declarat Putin după întrevederea cu liderul nord-coreean Kim-Jong-un la Vladivostok, transmite Life.ru, citat de Deschide.md.

Amintim că Vladimir Putin a semnat zilele trecute un decret privind simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse pentru locuitorii din Donbas.

Drept răspuns, autorităţile ucrainene au cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia în discuţie ''pasul provocator'' făcut de Moscova prin această decizie. Preşedintele în exerciţiu al Ucrainei Petro Poroşenko şi preşedintele ales Vladimir Zelenski au denunţat Rusia ca o forţă de ocupaţie în estul Ucrainei.

Ulterior, și Statele Unite au condamnat această decizie a lui Putin: „Rusia, prin această acțiune extrem de provocatoare, își intensifică asaltul asupra suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

 

Mai multe articole despre:
null