MENIU

Putin critică informațiile apărute în presă despre victimele din Siria: Sunt atacuri informaționale

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat drept "atacuri informaționale" afirmațiile apărute în unele mass-media occidentale conform cărora atacurile aviației ruse în Siria s-ar fi soldat cu victime în rândul civililor. În acest context, Putin și-a exprimat speranța că Rusia și SUA vor crea un mecanism permanent pentru schimb de informație cu privire la Siria, informează agenția de presă TASS.

"Alte țări operează deja de peste un an atacuri asupra teritoriului sirian", a amintit șeful statului rus în cadrul unei ședințe a Consiliului pentru dezvoltarea societății civile și drepturile omului de pe lângă președinția rusă.

În acest sens, Putin a subliniat că aceste acțiuni au loc "fără o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU și fără o solicitare corespunzătoare din partea autorităților oficiale siriene".

"Nouă ne-a fost adresată o astfel de solicitare (din partea regimului lui Bashar al-Assad, considerat de Moscova singurul legitim) și intenționăm să luptăm tocmai împotriva organizațiilor teroriste", a dat asigurări liderul rus.

Putin: Nu mai putem tolera modul în care e condusă lumea. E profund greșit să nu cooperăm cu Siria

 

"În ceea ce privește informațiile apărute în mass-media, conform cărora are de suferit populația civilă (în urma loviturilor aviației ruse), noi suntem pregătiți pentru aceste atacuri informaționale", a spus Putin, constatând că "prima informație despre faptul că există victime în rândul populației civile a apărut încă înainte ca avioane ale Rusiei să decoleze".

În același cadru, Putin și-a exprimat speranța că Rusia și SUA vor crea un mecanism permanent pentru schimb de informație cu privire la Siria.

"Un alt mecanism, internațional, a fost deja creat de noi la Bagdad, la el participă mai multe țări și activitatea sa este una permanentă", a subliniat Putin.