MENIU

Protestele masive continuă în Spania. 25.000 de oameni cer demisia Guvernului - VIDEO

Sursa foto: Twitter

Protestele masive continuă în Spania, acolo unde zeci de mii de oameni au ajuns să ceară demisia Guvernului. Manifestanții s-au adunat la Madrid la apelul partidului de extremă dreaptă. Oamenii revoltați acuză guvernanții că nu iau măsuri pentru a combate prețurile uriașe și că vor să instaureze comunismul. 

Aproape 25.000 de protestatari s-au strâns la Madrid în fața guvernului pentru a cere demisia. Totul pe fondul scumpirilor fără precedent. Oamenii fac față cu greu traiului de zi cu zi și acuză că actualul guvern aruncă țara în comunism, mai ales după ce premierul Pedro Sanchez a fost numit președinte al Internaționalei Socialiste, organizație ce reunește 132 de partide de stânga din întreaga lume.

Pe lângă drapelul Spaniei, protestatarii din Piața Colon au fluturat și steagul partidului de extremă dreapta și au cântat imnuri naționaliste. Oamenii au strigat că actualul guvern este unul „al trădării, insecurității şi ruinei”.

„Am venit să protestez pentru că avem un guvern corupt și nu îi mai vrem la putere pe acești ticăloși. Este o rușine pentru țara noastră, ne iau toți banii, nu știu unde îi duc și nu fac nimic decât să mintă, să tot mintă și să fure!”, spune un protestatar.

În plus, liderul de extremă dreaptă, Santiago Abascal susține că Executivul condus de Pedro Sanchez nu face decât să scadă pedepsele cu închisoare pentru crime și să dezarmeze poliția. Astfel, mulțimea a devenit și mai furioasă.

Mai multe articole despre:
proteste spania demisie guvern spania