MENIU

Proteste anti-război la Washington DC

În jur de 10 mii de persoane s-au adunat în capitala Statelor Unite, Washington DC, pentru a protestat faţă de războiul din Irak.

La proteste participă foşti veterani de răboi, dar şi activista anti-război Cindy Sheehan care şi-a pierdut fiul în Irak. Manifestaţiile au loc la două zile după ce peşedintele George W. Bush a anunţat că, până la sfârşitul anului, va chema acasă 5.700 de militari.

Totodată, până în iulie 2008, alţi 20 de mii de soldaţi din totalul celor 160 de mii staţionaţi în zonă se vor întoarce acasă. Bush a făcut un apel atât la popor cât şi la toţi cei implicaţi în procesul de pace din regiune să aibă răbdare şi să acţioneze... inteligent.

Protestatrii îl acuză pe preşedinte că îi condamnă pe soldaţii americani la un război fără sfârşit. Şi democraţii au criticat strategia preşedintelui privind războiul din Irak şi au negat existenţa succeselor cu care se laudă administraţia Bush. De la declanşarea conflictului din Irak, nu mai puţin de 4000 de soldaţi americani au murit.
Mai multe articole despre:
Irak Bush militar