MENIU

Protest uriaş la Madrid. Zeci de mii de oameni cer "pâine şi demnitate". 17 persoane, arestate

Protest uriaş la Madrid. Zeci de mii de oameni cer 'pâine şi demnitate'. 17 persoane, arestate / Foto: Arhivă

Zeci de mii de persoane au manifestat, sambata, la Madrid, in cadrul unor "marsuri pentru demnitate" si pentru a denunta efectele austeritatii, in contextul in care, duminica, in Andaluzia, au loc alegeri regionale cu valoare de test in fata valului de nemultumire populara.

Pe un mare banner afisat de manifestantii din fruntea unui mars se putea citi urmatorul mesaj: "Paine, locuri de munca, locuinte si demnitate".

Manifestantii - cateva zeci de mii, conform unei estimari a AFP - au denuntat efectele politicilor de austeritate care au antrenat reduceri severe in materie de educatie, sanatate publica sau chiar ajutoare sociale, reduceri in valoare totala de aproape 150 de miliarde de euro intre 2012 si 2014.

Manifestantii, proveniti din diferite zone ale Madridului, scrie ziare.com, s-au adunat in Piata Colon, din centru, in jurul orei 17.00 GMT, iar manifestatia s-a dispersat in jurul orei 20.00 GMT cu calm, cu exceptia catorva mici grupuri care au vandalizat parti din centrul istoric.

Politia a anuntat arestarea a 17 persoane pentru tulburarea ordinii publice, incendierea unor containere sau folosirea de petarde. Nicio persoana nu a fost ranita.

Mai multe articole despre:
proteste proteste Madrid alegeri Andaluzia