MENIU

Propagandistul lui Putin, frustrat după eșecul Rusiei în războiul din Ucraina - Mesaj revoltător pentru recruții de pe front - VIDEO

Propagandistul lui Putin, frustrat după eșecul Rusiei în războiul din Ucraina - Mesaj revoltător pentru recruții de pe front

Primul propagandist al lui Vladimir Putin - Vladimir Soloviov îi acuză pe recruții ruși care se plâng de de comandanții lor și de condițiile extrem de proaste pe care le au în Ucraina, trimiși să lupte pentru păstrarea și cucerirea teritoriilor.

„Veți vorbi despre voi, cum comandantul vostru greșește, cum ați primit instrucția greșită, dar voi cum v-ați pregătit? (...) Ce ați făcut pe terenul de antrenament pentru a fi pregătiți pentru luptă? Sau credeți că toată lumea vă este datoare vouă? Voi ce datorați statului, ce datorați patriei-mamă? Nu am pus niciodată aceste întrebări. (...) Haideți să punem așa problema, timp de 30 de ani în Rusia modernă aceste întrebări nu au avut menirea de a fi puse”, le-a transmis recruților ruși propagandistul lui Putin - Soloviov, în emisiunea sa de la postul Rossiya-1.

Comentariile lui Soloviov vin după ce pe rețelele de socializare și canalele de Telegram din Rusia au început să apară mai multe înregistrări video în care recruții ruși critică și ridiculizează echipamentele, armele sau alte lucruri primite după ce au fost încorporați pentru a lupta în Ucraina.

Vladimir Putin a decretat mobilizarea pentru războiul din Ucraina pe 21 septembrie. La aprape două luni, avansul trupelor ruse este foarte lent. Contraofensiva ucraineană, după un debut fulminant, a încetinit, însă avansul a rămas constant, în timp ce soldații ruși s-a retras din mai multe localități din teritoriile ocupate. În acest moment, rușii au anunțat retragerea trupelor din regiunea Herson și disponibilitatea pentru negocieri de pace, la o zi după ce ucrainenii au precizat condițiile finale în care vor purta aceste discuții.