MENIU

PROCES DE CORUPŢIE

Fostul lider filipinez, J. Estrada, a depus mărturie

Fostul preşedinte filipinez, Joseph Estrada, a depus pentru prima dată mărturie în cadrul procesului în care este judecat pentru corupţie, luare de mită şi sperjur. Procurorii spun că liderul răsutrnat de la putere în 2001 a strâns, în mod ilicit, o avere de aproape 80 de milioane de dolari.

Starul de film care s-a transformat în politician, Joseph Estrada, a depus pentru prima dată mărturie în procesul intentat împotriva sa acum 5 ani. Fostul preşedinte a spus judecătorilor că nu s-a putut apăra atunci când au fost făcute acuzaţiile şi că el a fost "condamnat în stradă" de către criticii săi.

Fostul preşedinte, care a împlinit 68 de ani, este ţinut în arest la domiciliu. El a declarat presei că este optimist în ceea ce priveşte redobândirea libertăţii. Apărarea fostului lider, răsturnat de la putere în 2001 în urma unei revolte populare, este de părere că audierile clientului lor vor dura aproximativ 4 luni. Dacă va fi condamnat, Joseph Estrada riscă pedeapsa cu moartea.

Analiştii politici cred, însă, că fostul preşedinte filipinez ori va fi trimis la închisoare ori va fi graţiat de liderul de la Manila, Gloria Arroyo, pentru a linişti scena politică.
Mai multe articole despre:
mărturie