MENIU

Pro sau contra? O nouă pedeapsă cu moartea tocmai a fost "aplicată" în Texas

Un bătrân de 67 de ani a fost executat prin injecţie letală în statul american Texas. El a fost condamnat la moarte  pentru uciderea a patru persoane în 1983. Sentinţa a fost dusă la îndeplinire după ce Curtea Supremă a respins ultimul apel al condamnatului.

Lester Bower Jr. este cea mai în vârstă persoană executată în Texas, de când statul american a reluat aplicarea pedepselor capitale, în 1982. Procurorii au dovedit că inculpatul a împuşcat mortal patru oameni, într-un hangar dintr-un orăşel situat la nord de Dallas. Potrivit acuzării, el s-a deplasat la Sherman pentru a cumpăra un avion dar a sfârşit prin a fura aparatul după ce i-a omorât pe toţi cei aflaţi în hangar.

Bower şi-a susţinut neviovăţia pe toată durata încarcerării. Ultimele sale cuvinte au fost: "S-au spus şi s-au scris foarte multe despre acest caz. Nu este adevărat tot ce aţi auzit. Dar timpul discernerii adevărului de minciună a trecut şi a venit vremea să mergem mai departe."

Fost vânzător de produse chimice, care nu avea cazier la momentul comiterii crimelor, Lester Bower Jr. este a opta persoană executată prin injecţie letală în Texas anul acesta.