MENIU

Uimitoarea poveste a prințesei din Dubai. A vrut să evadeze de acasă și a dispărut fără urmă

Sheikha Latifa bint Mohammed Al Maktoum,

Una dintre fiicele liderului din Dubai, prințesa Sheikha Latifa bint Mohammed Al Maktoum, pare să fi dispărut fără urmă din momentul în care a fost prinsă, în luna martie, când încerca să fugă de acasă. Povestea, și-așa la limita incredibilului, este relatată de un fost spion și conține foarte multe necunoscute.  

Herve Jaubert, un fost spion francez, este cel care a încercat să o ajute pe prințesa Sheikha Latifa bint Mohammed Al Maktoum să fugă din Dubai, notează Time.

Fiica liderului Dubaiului își dorea foarte mult să fugă de acasă, susținând că a fost abuzată, închisă și că drepturile i-au fost în general încălcate. Totul s-a întâmplat la ordinele puternicului ei tată, după o tentativă mai veche de a părăsi Dubaiul.

Hotărâtă acum să încerce din nou să fugă, Latifa l-a contactat pe Herve Jaubert pentru a-i cere ajutorul. După ce i-a verificat identitatea, fostul spion, care fugise la rândul lui din Dubai în urma unor probleme cu autoritățile, a decis să o ajute.

Latifa a ajuns mai întâi în Oman, apoi a luat o barcă pentru a ajunge pe un iaht sub pavilion american, unde s-a întâlnit cu Herve Jaubert.

Iahtul s-a îndreptat spre coasta indiană, dar a fost interceptat la un moment dat de mai multe vase din Emirate și din India. Aventura s-a terminat, astfel, în Marea Arabiei.

Fostul spion a relatat că atât el cât și cei din echipajul iahtului au fost bătuți. Strigătele tinerei: ”Vreau zil politic!”, ”Împuşcaţi-mă aici, dar nu mă duceţi înapoi în Emirate”, nu au impresionat pe nimeni, se pare.

Jaubert a povestit apoi că ultima oară când a văzut-o pe Latifa a fost în momentul în care a fost târâtă de pe iaht. 

Încercările jurnaliștilor AP de a contacta autoritățile din Dubai pe această temă au rămas fără rezultat. Autoritățile indiene spun la rândul lor că nu au cunoștință despre incidentul relatat de francez.

O parte din povestea Latifei este spusă chiar de ea, într-un clip video dat publicității după tentativa nereușită de evadare.