MENIU

Primul caz de COVID în tabăra migranților care forțează intrarea în Polonia. Încă 84 au fost ascunși în Timișoara

Sursa foto: Poliția de Frontieră Română

Belarus a raportat, joi, primul caz de COVID-19 în adăpostul de urgență pentru migranți, lângă frontiera cu Polonia. Încă 84 de migranți au fost descoperiți în România. Cetățenii originari din Afganistan, India și Bangladesh, care ar fi urmat să se îndrepte către vestul Europei, au fost reținuți de Poliția de Frontieră, la Timișoara și IPJ Timiș.

Criza migranților ia amploare în Europa. Polițiștii au folosit tunurile cu apă la granița Poloniei, iar în urmă cu două săptămâni, maghiarii au descoperit zeci de migranți ilegali transportați spre vestul continentului.

În plus, autoritățile statelor europene au de luptat și cu tensiunile de graniță, și cu criza COVID. Joi, Belarus a raportat primul caz de COVID-19 în adăpostul de urgență pentru migranți, lângă frontiera cu Polonia.

Încă 84 de migranți au fost descoperiți în România. Cetățenii originari din Afganistan, India și Bangladesh, care ar fi urmat să se îndrepte către vestul Europei, au fost reținuți de Poliția de Frontieră, la Timișoara și IPJ Timiș.

Cetățenii străini au vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Ei au fost depistați în urma unor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

După finalizarea tuturor verificărilor, migranții au fost îndrumaţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În prezent, MAI efectuează verificări asupra mijloacelor de transport pentru a stabili dacă cetăţenii străini prezenţi în Timişoara deţin documente legale de şedere.

Acţiunile desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

Mai multe articole despre:
migranti covid belarus polonia