MENIU

Primele imagini cu schimbul de prizonieri dintre baschetbalista americană Brittney Griner și traficantul de arme Viktor Bout - VIDEO

Sursa foto: Captură video

Au apărut primele imagini cu schimbul de prizonieri dintre baschetbalista americană Brittney Griner și traficantul de arme Viktor Bout. Totul a avut loc pe aeroportul din Abu Dhabi. Bout, care a petrecut 14 ani în închisoare în SUA pentru trafic de arme, spălare de bani și conspirație pentru a ucide americani, a fost eliberat în schimbul baschetbalistei Brittney Griner, condamnată în Rusia la închisoare pentru că a adus ulei de canabis la Moscova când a sosit pentru a juca pentru o echipă rusă. 

Acesta este momentul schimbului de prizonieri de pe aeroportul din Abu Dhabi surprins de camerele de supraveghere. Ministrul rus de Externe a anunțat eliberarea baschetbalistei americane Brittney Griner pentru a-l primi pe cetățeanul rus Viktor Bout.

Brittney Griner a fost condamnată la închisoare pentru trafic de droguri în luna februarie a acestui an pentru că a adus ulei de canabis la Moscova. La audieri, aceasta a declarat că a folosit canabis pentru a se vindeca de accidentările sportive, dar că nu a vrut să încalce legea.

Supranumit atât negustorul de moarte cât și spărgătorul de sancțiuni pentru abilitatea sa de a ocoli embargourile privind negoțul cu armament, Viktor Bout a fost unul dintre cei mai căutați oameni din lume înainte de arestarea sa în 2008 pentru mai multe acuzații legate de trafic de arme. Acesta a petrecut 14 ani în închisoare în SUA pentru trafic de arme, spălare de bani și conspirație pentru a ucide americani.

Timp de aproape două decenii, Bout a fost unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de arme din lume. El vindea armament unor țări corupte, sau grupări de rebeli din Africa, Asia și America de Sud. 

Mai multe articole despre:
schimb de prizonieri Brittney Griner Viktor Bout