MENIU

Primele imagini cu asasinarea opozantului lui Putin, Boris Nemţov. Crima, surprinsă de camere

Primele imagini care surprind momentul uciderii opozantului rus Boris Nemtov au aparut sambata pe internet. Boris Nemtov a fost impuscat mortal in centrul Moscovei in noaptea de vineri spre sambata, in timp ce se plimba alaturi de o tanara pe Marele pod de piatra (Bolshoy Kamenny), aflat in apropierea Kremlinului.

Adversar declarat al lui Vladimir Putin, Nemtov a fost impuscat in spate de 4 ori. El afirmase recent, intr-un interviu, ca se teme sa nu fie ucis de Putin, din cauza opozitiei sale fata de razboiul din Ucraina, scrie Hotnews.ro.
 
Vladimir Putin a condamnat asasinarea lui Nemtov, transmitand, prin purtatorul sau de cuvant, ca uciderea opozantului rus "poarta semnele distinctive ale unui asasinat la comanda si reprezinta o provocare." Putin a cerut comitetului de ancheta, Ministerului de Interne si FSB-ului (fostul KGB) sa investigheze asasinatul.

Casa Alba a condamnat "uciderea brutala" a lui Boris Nemtov si a cerut "guvernului rus sa demareze o ancheta prompta, impartiala si transparenta". De asemenea, Consiliul National de Securitate al presedintelui Barack Obama a postat pe Twitter un mesaj in care sustine ca cei responsabili de moartea lui Nemtov trebuie sa fie "adusi in fata justitiei".

La randul sau, Angela Merkel s-a declarat "consternata" de o "crima lasa" si i-a cerut lui Vladimir Putin sa faca lumina in acest caz.

Mai multe articole despre:
Boris Nemţov crimă boris nemţov