MENIU

Prima țară din lume care a reușit să-și vaccineze întreaga populație

Prima țară care și-a vaccinat întreaga populație

Statul din sudul Europei are o populație de aproape 34.000 de oameni, a raportat 4.263 de cazuri de Covid-19 și 94 de decese. În prezent, țara are 26 de cazuri active, 10 dintre ele fiind la vizitatorii teritoriului. 

Ministrul britanic al sănătăţii,  Matt Hancock, a anunţat că Gibralatarul, teritoriu britanic, a devenit prima naţiune din lume care şi-a imunizat anti-COVID-19 întreaga populaţie adultă, scrie Adevărul

Matt Hancock a mulţumit  populaţiei şi premierului acestui teritoriu, salutând „spiritul de echipă” al familiei britanice de naţiuni.
 
Campania de vaccinare din Gibraltar, cu o populaţie de circa 34.000 de oameni, s-a încheiat ieri. Gibraltar a raportat 4.263 e cazuri de infectare cu coronavirus de la începutul pandemiei, dintre care 94 mortale. În prezent, are 26 de „cazuri active”, 10 dintre ele fiind la vizitatorii teritoriului.
 
Marea Britanie a oferit vacccinuri şi echipamente Gibraltarului, cum a făcut-şi în cazul altor teritorii ale sale, a subliniat ministrul britanic.
 
Fabian Picardo, premierul Gibraltarului, anunţase luni că teritoriul este pe cale să-şi încheie campania de vaccinare, menţionând sprijinul guvernului briatnic în acest sens.
 
„Am simţit sprijinul real al Regatului Unit în furnizarea de echipamente de protecţie, testare şi garanţia guvernamentală pentru cheltuielile noastre. Dar, poate, cel mai important, ne-au ajutat cu furnizarea gratuită a vaccinului anti- COVID-19 în cantităţi care să-mi permită să spun astăzi că Gibraltar va fi prima naţiune care încheie un program de vaccinare a unei naţiuni întregi”, a transmis acesta.
 
În Gibraltar nu au existat creşteri ale cazurilor de infectare determinate de tulpina britanică, majoritatea cazurilor fiind de îmbolnăvire cu tulpina comună. De asemenea, în acest teritoriu nu s-au înregistrat infecţii cu tupinile sud-africană şi braziliană.
 

 

Mai multe articole despre:
pandemie vaccinare gibraltar covid