MENIU

Prima femeie transgender condamnată la moarte, executată în SUA. Ce ACUZAȚII i s-au adus

Amber McLaughlin / Foto: Profimedia

Statul Missouri a executat, marți seara, o femeie transsexuală găsită vinovată de uciderea unei foste prietene cu mult înainte de a începe tranziția, în ceea ce se crede că este prima execuție a unei persoane care își manifestă în mod deschis transsexualitatea în SUA, scrie DW. Potrivit sursei citate, vorbim totodată despre prima persoană executată în SUA în acest an.

Amber McLaughlin, în vârstă de 49 de ani, a murit prin injecție letală în orașul american Bonne Terre.

McLaughin a fost condamnată în 2006 pentru uciderea fostei iubite Beverly Guenther, eveniment ce s-a petrecut cu trei ani înainte de condamnare, respectiv în 2003. Guenther solicitase un ordin de restricție din cauza hărțuirii lui McLaughlin după ce relația lor s-a încheiat.

Cadavrul ei a fost aruncat lângă râul Mississippi. Femeia fusese violată și înjunghiată mortal cu un cuțit de bucătărie.

Deși juriul a găsit-o pe McLaughlin vinovată de crimă, a rămas în impas în ceea ce privește pedeapsa acesteia. Un judecător a folosit atunci legea unică din Missouri, care este disponibilă și în Indiana, permițând judecătorilor să pronunțe condamnări la moarte.

Sentința nu a fost executată însă ani de zile, deoarece avocații lui McLaughlin au cerut ca aceasta să fie comutată în închisoare pe viață, bazându-se pe faptul că nu un juriu a fost cel care a condamnat-o pe acuzată.

Din informațiile existente, Amber McLaughlin și-a început tranziția sexuală în urmă cu trei ani, în timp ce se afla în închisoare.

 

 

Mai multe articole despre: